Wel of geen verzekering tegen arbeidsongeschiktheid?

Of het nu komt door een ongeluk of door een plotselinge ziekte, arbeidsongeschiktheid komt bijna altijd onverwachts. Fysiek en mentaal hebt u waarschijnlijk al genoeg te verwerken. Dat ook uw financiële situatie verandert, maakt het nog zwaarder.

Komt u in aanmerking voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering en voor hoelang? De meeste werkgevers hebben alleen een basisregeling voor hun werknemers afgesloten. Maar als u meer dan € 50.000 per jaar verdient, is dat een magere regeling. Wilt u een aanvullende verzekering tegen het WIA-hiaat afsluiten? Dat kan, maar dat kost geld. En hoe gaat het verder met de pensioenopbouw tijdens de duur van uw arbeidsongeschiktheid?

Polis afsluiten of niet?

Als ondernemer bent u niet automatisch verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid. U zult zelf een arbeidsongeschiktheidsverzekering moeten afsluiten. Onze ervaring is dat de meeste ondernemers er geen afsluiten. Ook voor de ondernemer is het van belang te weten of de pensioenopbouw in geval van arbeidsongeschiktheid doorloopt.

Als onafhankelijk financieel planner brengen wij het risico van arbeidsongeschiktheid en de gevolgen daarvan voor uw inkomen en vermogen in kaart. Tevens kunnen wij u adviseren welke voorwaarden van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor u van belang zijn. Zo kan het behoorlijk in premie schelen als u in plaats van eindleeftijd 67 een eindleeftijd van 60 jaar in uw polis opneemt. Of een eigen risico-termijn van een of twee jaar aanhoudt. Bijvoorbeeld omdat u voldoende buffer heeft om het inkomensgat tijdelijk zelf op te vangen. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!