Echtscheiding of uit elkaar

Een op de drie huwelijken eindigt in een scheiding. Een echtscheiding heeft naast emotionele gevolgen ook vaak grote financiële consequenties. Binnen een kort tijdsbestek zult u belangrijke beslissingen moeten nemen. Bijvoorbeeld over de gezamenlijke woning en hypotheek, partner- en kinderalimentatie en pensioen.

Wat betekent het als u alimentatie moet betalen of ontvangt voor uw nieuwe woonsituatie? Hoe verdeelt u de kosten voor de kinderen? En hoe moeten spaargeld, beleggingen en de eigen woning worden verdeeld?

Pensioen

Maar ook, wat krijgt u straks aan pensioen? Ook op langere termijn kan een scheiding financiële gevolgen hebben, iets waar u nu nog niets van merkt. Als de pensioenen worden verdeeld tussen u en uw ex-partner, heeft u voor uw oude dag mogelijk een veel lager inkomen dan waar u nu rekening mee houdt.

Allemaal vragen waar wij u als financieel planner antwoord op kunnen geven. Daarnaast heeft een aantal van ons zich gespecialiseerd in echtscheidingen en staan als echtscheidingsmediator ingeschreven in het MfN-register. De Mediator federatie Nederland houdt het register van mediators. Zij is ook verantwoordelijk voor het kwaliteitsbeleid voor mediation in Nederland. Het MfN-register (het voormalig NMI-register) is erkend door de Raad voor de Rechtspraak en de Raad voor Rechtsbijstand.