Fons de Bilde FFP CFP® MFP

Fons de Bilde FFP CFP® MFP

Na werkzaam te zijn geweest bij de ING groep en Achmea Staalbankiers vanaf 1989 als achtereenvolgens levensverzekeringsinspecteur, pensioenadviseur, private banker en kantoordirecteur heb ik geconstateerd dat goede advisering en verkoop niet samengaan. In 1997 mijn FFP certificering behaald en in 2001 mijn Master gedaan in financiële planning. In 2004 Inzicht en Advies opgericht en dat is ook het enige dat we doen; onafhankelijk, integer en op hoog niveau adviseren op het gebied van inkomen nu en later, eerder stoppen met werken, hypotheken, sparen en beleggen, inkomen na overlijden en arbeidsongeschiktheid, levensverzekeringen, ontslag en arbeidsvoorwaarden, erven en schenken, huwelijk en echtscheiding, samenwonen. Ik ben Finalist Financieel Planner van het jaar 2017.

  • Productrecensie
  • Persbericht
  • Consumentenbond

Keuzes voor de DGA met pensioen in eigen beheer vanaf 2017

Column van Iris Brik. Vanaf 2017 is het niet meer mogelijk pensioen in eigen beheer op te bouwen. Welke keuzes heeft u nu als DGA?

Media: FD januari 2017

Datum: 8 januari, 2017

Financiële planning, luxe of bittere noodzaak?

Column van Iris Brik over het nut van een financieel plan. De laatste tijd is financiële planning weer een hot item. Met dank aan het belastingplan en de huidige ontwikkelingen (zoals een lage spaarrente, die vanaf 2017 nog zwaarder  belast zal worden, maar ook de nijpende tekorten bij pensioenfondsen), waardoor mensen onzeker zijn over hun financiële toekomst.

Media: FD, december 2016

Datum: 8 december, 2016

De Financiële Schijf van 5

Boekrecensie van W. Westerman over het boek van Iris Brik: De Financiële Schijf van 5- een stappenplan voor iedereen die financiële planning belangrijk vindt.

Media: NBD Biblion

Datum: 26 september, 2016

Jazeker, dat kan beter!

Een column van Iris Brik over hypotheekschade door verkeerde adviezen.

Media: Financieele Dagblad, september 2016

Datum: 26 september, 2016