Ramón Wernsen MFP, FFP, CFP®

Ramón Wernsen MFP, FFP, CFP®

Financiële planning is sinds 1996 mijn passie, beroep en hobby. Ik help u om uw financiële doelstellingen te realiseren en meer of minder complexe vraagstukken op te lossen. Als financieel planner vind ik het belangrijk dat u nu en in de toekomst bewuste financiële beslissingen kunt (blijven) nemen.

Met een persoonlijk financieel plan krijgt u een volledig en betrouwbaar beeld in hoeverre u uw doelstellingen kunt verwezenlijken en welke risico’s hiermee gepaard gaan.

De kracht van een persoonlijk financieel plan is dat het alle onderdelen van uw financiën (privé, onderneming, verzekeringen, pensioenen, lijfrentes, sparen, beleggen, fiscaliteit, financieringen, huwelijksvermogensrecht, erfrecht en nog veel meer) combineert en afstemt op uw persoonlijke doelstellingen.

Uw persoonlijk financieel plan vormt verder een belangrijke basis voor een passende beleggingsstrategie. De strategie moet immers worden afgestemd op uw doelstellingen en uw totale huidige en toekomstige financiële situatie.

Na mijn studie communicatie in Groningen heb ik de postdoctorale opleiding Master in Financial Planning (MFP) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Omdat ik als financieel planner invloed heb op uw financiën, is het van groot belang dat ik begrijp wat u met uw geld wilt doen en waarom u dat wilt. In mijn adviezen draait het daarom niet alleen om cijfers.

Verder ben ik auteur van vele artikelen en boeken op het gebied van financiën (zie ook mijn website www.ramonwernsen.nl). Mijn laatste twee boeken zijn Hypotheken voor Dummies (uitgeverij BBNC) en Het (nieuw) huwelijksvermogensrecht: de invloed van relatievormen op financiële planning (uitgeverij Wolters Kluwer).

Tot slot ben ik onder andere als docent verbonden aan het Erasmus Instituut voor Financiële Planning in Rotterdam waar ik mijn passie voor financiële planning niet alleen op mijn klanten, maar ook aan toekomstige financieel planners mag overbrengen!

  • Productrecensie
  • Persbericht
  • Consumentenbond

Uitstel aflossen schulden voor ondernemers: goede regeling of niet?

Ondernemers ondervinden de gevolgen van de coronacrisis. Banken bieden een oplossing aan kleine ondernemers. Zij mogen de aflossing op hun lening uitstellen. Hoe werkt dit, en is dit inderdaad voordelig? Dick Kruijt in MAXMeldpunt, 1 mei 2020.

Datum: 1 mei, 2020

Wel/niet je pensioen meenemen

Is het verstandig om je pensioen over te zetten als je een nieuwe baan krijgt? Annemarie van Ammelrooij in het FD-magazine, 7 maart 2020.

Datum: 7 maart, 2020

De praktijk van de financieel expert

Interview met Iris Brik over haar werk als financieel planner en mediator en haar drijfveren, Fiscalert, december 2019.

Datum: 15 december, 2019

Gelukkig getrouwd? Regel toch maar je scheiding

Hoe bereid je je voor op een eventuele scheiding? Artikel in het magazine Persoonlijk, bijlage bij het FD met medewerking van Iris Brik.

Datum: 30 november, 2019