Ramón Wernsen MFP, FFP, CFP®

Ramón Wernsen MFP, FFP, CFP®

Financiële planning is sinds 1996 mijn passie, beroep en hobby. Ik help u om uw financiële doelstellingen te realiseren en meer of minder complexe vraagstukken op te lossen. Als financieel planner vind ik het belangrijk dat u nu en in de toekomst bewuste financiële beslissingen kunt (blijven) nemen.

Met een persoonlijk financieel plan krijgt u een volledig en betrouwbaar beeld in hoeverre u uw doelstellingen kunt verwezenlijken en welke risico’s hiermee gepaard gaan.

De kracht van een persoonlijk financieel plan is dat het alle onderdelen van uw financiën (privé, onderneming, verzekeringen, pensioenen, lijfrentes, sparen, beleggen, fiscaliteit, financieringen, huwelijksvermogensrecht, erfrecht en nog veel meer) combineert en afstemt op uw persoonlijke doelstellingen.

Uw persoonlijk financieel plan vormt verder een belangrijke basis voor een passende beleggingsstrategie. De strategie moet immers worden afgestemd op uw doelstellingen en uw totale huidige en toekomstige financiële situatie.

Na mijn studie communicatie in Groningen heb ik de postdoctorale opleiding Master in Financial Planning (MFP) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afgerond. Omdat ik als financieel planner invloed heb op uw financiën, is het van groot belang dat ik begrijp wat u met uw geld wilt doen en waarom u dat wilt. In mijn adviezen draait het daarom niet alleen om cijfers.

Verder ben ik auteur van vele artikelen en boeken op het gebied van financiën (zie ook mijn website www.ramonwernsen.nl). Mijn laatste twee boeken zijn Hypotheken voor Dummies (uitgeverij BBNC) en Het (nieuw) huwelijksvermogensrecht: de invloed van relatievormen op financiële planning (uitgeverij Wolters Kluwer).

Tot slot ben ik onder andere als docent verbonden aan het Erasmus Instituut voor Financiële Planning in Rotterdam waar ik mijn passie voor financiële planning niet alleen op mijn klanten, maar ook aan toekomstige financieel planners mag overbrengen!

  • Productrecensie
  • Persbericht
  • Consumentenbond

Pensioen als belangrijkste spaarpot vaak vergeten bij scheiding

Het is belangrijk om te zorgen voor goede financiële en fiscale afspraken in het convenant bij scheiding. En het pensioen, wat vaak de belangrijkste spaarpot is, wordt vaak vergeten. Dus ga niet zomaar uit van de standaard pensioenverdeling, omdat je na de scheiding niks meer kan veranderen. VOFP lid Jacqueline van der Vorm schreef als gastauteur voor ikdenkvooruit.nl een artikel met tips hoe je met het pensioen tijdens je scheiding om kan gaan. Een goed advies is geen overbodige luxe.

Datum: 25 februari, 2019

Aandachtspunten samenwoners met een koophuis

Datum: 10 februari, 2019

7 financiële valkuilen voor je relatie

Geldproblemen kunnen je relatie nekken en je kunt financieel in de problemen komen dóór je relatie. Hanneke Wolff-Rierink geeft op BusinessInsider.nl een overzicht van 7 problemen die zij vaak tegenkomt en tips om deze te voorkomen.

Datum: 17 januari, 2019

Oproep verbetering financieel bewustzijn van vrouwen

De Nederlander is zich er vaak niet van bewust van hoe zaken geregeld zijn. Ze komen er te laat achter dat iets niet goed georganiseerd is. Vrouwen zijn in veel gevallen financieel afhankelijk van hun man en hebben geen volwaardig inkomen.

Datum: 8 januari, 2019