Laura Sinnema

Laura Sinnema

Na een opleiding in de richting van de financiële dienstverlening heb ik een aantal jaren, in verschillende functies in dat vakgebied gewerkt. Onder andere bij ING Bank en ABN AMRO.  Een aantal jaren geleden heb ik de overstap gemaakt naar het MBO-HBO onderwijs en  ben ik werkzaam bij NHL Stenden Hogeschool als docent financiële planning. Het onderwijs combineer ik met de praktijk van de financiële planning. Dit doe ik in een samenwerking met Buro Andreae. Buro Andreae is gespecialiseerd in deskundig financieel advies. In deze tijd waarbij geld een heel belangrijk en complex hulpmiddel is, is deskundige hulp soms noodzakelijk en meestal zeer gewenst. Eigenschappen die mij typeren zijn: toegewijd, integer, oplossingsgericht, verantwoordelijkheidsgevoel, perfectionistisch, gevoel voor humor, en enthousiast. Welkom!!

  • Productrecensie
  • Persbericht
  • Consumentenbond

Pensioen als belangrijkste spaarpot vaak vergeten bij scheiding

Het is belangrijk om te zorgen voor goede financiële en fiscale afspraken in het convenant bij scheiding. En het pensioen, wat vaak de belangrijkste spaarpot is, wordt vaak vergeten. Dus ga niet zomaar uit van de standaard pensioenverdeling, omdat je na de scheiding niks meer kan veranderen. VOFP lid Jacqueline van der Vorm schreef als gastauteur voor ikdenkvooruit.nl een artikel met tips hoe je met het pensioen tijdens je scheiding om kan gaan. Een goed advies is geen overbodige luxe.

Datum: 25 februari, 2019

Aandachtspunten samenwoners met een koophuis

Datum: 10 februari, 2019

7 financiële valkuilen voor je relatie

Geldproblemen kunnen je relatie nekken en je kunt financieel in de problemen komen dóór je relatie. Hanneke Wolff-Rierink geeft op BusinessInsider.nl een overzicht van 7 problemen die zij vaak tegenkomt en tips om deze te voorkomen.

Datum: 17 januari, 2019

Oproep verbetering financieel bewustzijn van vrouwen

De Nederlander is zich er vaak niet van bewust van hoe zaken geregeld zijn. Ze komen er te laat achter dat iets niet goed georganiseerd is. Vrouwen zijn in veel gevallen financieel afhankelijk van hun man en hebben geen volwaardig inkomen.

Datum: 8 januari, 2019