Rik Smit

Rik Smit

Rik Smit is een veelzijdig Financieel Planner en Mediator. Rik is de bedenker en schrijver van Financieel Fit. Zijn motto en van dit boek: “Nooit meer wakker liggen van geldzaken”.

In 2018 zit hij 32 jaar in het vak. Zijn praktijk behoorde tot de eersten die op fee only basis werken.

Financieel planner met aandacht en ervaring

De combinatie met mediation bracht hem bij waar zijn hart van oorsprong ligt – de mens en zijn hulpvragen, hun wensen, zorgen of dromen. Wensen of dromen mogelijk maken, doet hij oprecht. “Aan onhaalbare doelen heeft niemand iets”. Zorgen wegnemen is zijn andere meerwaarde. Dat maakt hem tot een goede financieel planner. Als mediator begeleidt hij dagelijks echtscheidingen en mensen die hun huwelijksvoorwaarden willen aanpassen. Rik ondersteunt advocaten met alimentatieberekeningen en verdelingen en verrekeningen van het vermogen en van het pensioen.

DGA en pensioen in eigen beheer

Tot 2020 is er extra focus op ondersteuning van DGA’s, hun partners, ex-partners en hun belastingadviseurs bij de afwikkeling van in eigen beheer opgebouwde pensioenrechten. Rik is zeer gespecialiseerd in het juridische deel van deze afwikkeling. Daarbij kan bij zowel als adviseur of als mediator optreden.

 

Beleggen is een financiële noodzaak

Een dag niet belegd, is een dag minder budget om van te kunnen leven. Zeker in het licht van de dalende kwaliteit van pensioenaanspraken of van daarvoor in de plaats te komen voorzieningen.

  • Productrecensie
  • Persbericht
  • Consumentenbond

Partnerpensioen kan wel eens onaangenaam verrassen

Artikel in het FD over partnerpensioen, waarin Greet Vernooij en Jacqueline van der Vorm van de VOFP aan het woord komen.

Datum: 10 februari, 2018

Als je 50 wordt, wil hij er twee van 25!: krijg grip op je geldzaken

Recensie van een boek van financieel planner en scheidingsmediator Jacqueline van der Vorm over hoe vrouwen meer grip kunnen krijgen op geldzaken en financiële planning.

Datum: 17 mei, 2017

Keuzes voor de DGA met pensioen in eigen beheer vanaf 2017

Column van Iris Brik. Vanaf 2017 is het niet meer mogelijk pensioen in eigen beheer op te bouwen. Welke keuzes heeft u nu als DGA?

Media: FD januari 2017

Datum: 8 januari, 2017

Financiële planning, luxe of bittere noodzaak?

Column van Iris Brik over het nut van een financieel plan. De laatste tijd is financiële planning weer een hot item. Met dank aan het belastingplan en de huidige ontwikkelingen (zoals een lage spaarrente, die vanaf 2017 nog zwaarder  belast zal worden, maar ook de nijpende tekorten bij pensioenfondsen), waardoor mensen onzeker zijn over hun financiële toekomst.

Media: FD, december 2016

Datum: 8 december, 2016