Hanneke Wolff-Rierink

Hanneke Wolff-Rierink

Hanneke Wolff-Rierink woont en werkt in Vreeland. Zij is afgestudeerd fiscaal jurist en heeft meer dan 25 jaar werkervaring als belastingadviseur, financieel manager voor het MKB en als financieel planner. Sinds ruim 15 jaar heeft zij haar eigen kantoor : Fiorino Financial Planning. De verkiezing tot FFP Financieel Planner van het Jaar 2018 bevestigde haar kwaliteiten als onafhankelijk financieel planner.

Voor de meeste mensen komt de wens voor financial planning niet uit zichzelf: er is iets op hun pad gekomen, waardoor ze er wel over móeten denken: trouwen, (studerende) kinderen, de verkoop van een bedrijf, pensioenopbouw, scheiding, verlies van een baan, de wens om anders te werken of eerder te stoppen met werken, de beschikking krijgen over een nalatenschap of verhuizing naar het buitenland.

Wensen voor de toekomst

Omdat dit een grote verandering geeft, is veel over de nieuwe situatie onduidelijk. Het leren kennen van haar klanten is voor Hanneke Wolff essentieel: wat is voor hen werkelijk belangrijk, hoe staan ze in het leven, en wat is daarvan de impact op hun persoonlijke wensen.

Omdat ieders wensen, gevoelens en normen uniek zijn, is elk financieel plan anders. Hanneke helpt bij het inzicht krijgen in de huidige financiële situatie zodat dit helder wordt voor u als klant. Als dit duidelijk is dan kunnen uw wensen en doelstellingen voor de toekomst nader worden geformuleerd. Dat betekent het doorspitten van veel documenten en soms ook contact hebben met andere mensen die hierbij kunnen helpen, zoals accountants, notarissen en advocaten.

Vanuit dat inzicht geeft Hanneke antwoorden op uw financiële vragen en draagt zij oplossingen aan die nodig zijn en bij u passen. Daarna houdt Hanneke regelmatig contact om te bespreken of het plan nog steeds past of dat het nodig is het aan te passen of te actualiseren.

Financieel advies bij (echt)scheiding

Een groot deel bij een (echt)scheiding gaat over de financiële afwikkeling van de scheiding èn over die gevolgen voor de periode daarna. Daarbij komt veel rekenwerk kijken met de daarbij behorende fiscale en financiële aspecten. Het gaat er bij scheidingen om dat een oplossing wordt gevonden voor de toekomst, zodat op alle vlakken (emotioneel, juridisch, financieel en fiscaal) een verantwoorde en te accepteren nieuwe situatie kan ontstaan.

Hanneke zorgt als financieel planner voor een passende en oplossing en kan u desgewenst begeleiden bij de praktische uitvoerbaarheid.

Overzicht en Inzicht in uw vermogen

Hanneke structureert en coördineert de adviezen rondom uw vermogen en dat van uw familie en biedt ondersteuning bij de praktische uitvoerbaarheid ervan. Zij werkt onafhankelijk van banken of andere organisaties. Waar nodig werkt zij samen met uw adviseurs (zoals uw accountant, advocaat, fiscalist, notaris, vermogensbeheerder).

Als financial planner begeleidt Hanneke u bij het formuleren en behouden van overzicht en inzicht van uw vermogensdoel en beleggingsbeleid.

  • Productrecensie
  • Persbericht
  • Consumentenbond

Pensioen als belangrijkste spaarpot vaak vergeten bij scheiding

Het is belangrijk om te zorgen voor goede financiële en fiscale afspraken in het convenant bij scheiding. En het pensioen, wat vaak de belangrijkste spaarpot is, wordt vaak vergeten. Dus ga niet zomaar uit van de standaard pensioenverdeling, omdat je na de scheiding niks meer kan veranderen. VOFP lid Jacqueline van der Vorm schreef als gastauteur voor ikdenkvooruit.nl een artikel met tips hoe je met het pensioen tijdens je scheiding om kan gaan. Een goed advies is geen overbodige luxe.

Datum: 25 februari, 2019

Aandachtspunten samenwoners met een koophuis

Datum: 10 februari, 2019

7 financiële valkuilen voor je relatie

Geldproblemen kunnen je relatie nekken en je kunt financieel in de problemen komen dóór je relatie. Hanneke Wolff-Rierink geeft op BusinessInsider.nl een overzicht van 7 problemen die zij vaak tegenkomt en tips om deze te voorkomen.

Datum: 17 januari, 2019

Oproep verbetering financieel bewustzijn van vrouwen

De Nederlander is zich er vaak niet van bewust van hoe zaken geregeld zijn. Ze komen er te laat achter dat iets niet goed georganiseerd is. Vrouwen zijn in veel gevallen financieel afhankelijk van hun man en hebben geen volwaardig inkomen.

Datum: 8 januari, 2019