VOFP levert voor de zevende keer de financieel planner van het jaar

VOFP levert voor de zevende keer de financieel planner van het jaar

Greet Vernooij zevende financieel planner van het jaar

Financieel Scheidingsmediator Greet Vernooij is tijdens het vijftiende FFP Forum bekroond tot financieel planner van het jaar. Greet Vernooij is al jaren een gerespecteerd lid van de Vereniging Onafhankelijke Financieel Planners en zij is de zevende VOFP -er die zich financieel planner van het jaar mag noemen. 

Bij het bepalen van de Financieel Planner van het jaar wordt gekeken naar een aantal aspecten: parate kennisniveau; het analyseren van een complexe financiële situatie; passend adviseren van de cliënt. Hierbij houd je rekening met wat er technisch mogelijk is en de belevingswereld van de klant. 

Kennis en duidelijk advies

Greet Vernooij heeft met haar inzending voor de Financieel Planner van het Jaar laten zien dat zij over parate kennis beschikt door de eerste ronde te doorlopen en heeft vervolgens in de tweede ronde aangetoond dat zij niet alleen de situatie van de cliënt goed kan doorgronden maar ook dat zij haar advies op een communicatief sterke manier weet over te brenqen. Aldus het juryrapport van de Stichting Persoonlijke Financiën.

De prijs (een wisselbeker en een studiereis naar de Verenigde Staten) werd uitgereikt door initiatiefnemer Roelof Meijer. Hij vertelde dat de prijs van Financieel Planner van het Jaar enerzijds erkenning is als goede Financial planner. Anderzijds geeft de prijs aan dat de ‘financial planning community’ inmiddels op een professioneel hoog niveau staat. 

Ervaring en zevende VOFP planner

Greet Vernooij heeft een jarenlange ervaring opgebouwd in familiezaken waar geld en emotie goed gecoördineerd moeten worden. Als financieel scheidingsmediator gebruikt zij daaromhaar kwaliteiten als ervaren mediator en haar vakkennis als financieel planner. Zij is lid van de VOFP, de FFP, Scheidingsmediators en de Vereniging Register Echtscheiding Adviseurs. Bij deze verenigingen draagt ze actief bij aan de professionalisering van het beroep. Daarbij zijn de kwaliteit van het advies, de communicatie naar en betrokkenheid bij de klanten van groot belang. Reden waarom haar collega’s haar deze prestigieuze prijs van harte gunnen. 

Greet pleit voor een zuivere, goede maar transparante, eenvoudig uitgelegde oplossing. ‘Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zorg voor een goede oplossing en leg het uit in Jip en Janneke taal. Daardoor kan een klant zelf weer meer grip op zijn financiën krijgen. Jaarlijks volgen de wijzigingen van regels en mogelijkheden in de financiële wereld zich snel op. Dat maakt het moeilijker, maar niet onmogelijk om een financieel plan te maken. Door deze in de loop der jaren bij te stellen kan de klant zijn financiële droom waarmaken’. 

Winnares 2013 Greet Vernooij: ‘Ik ben zeer verrast, maar ben ook heel blij. Ik vind communicatie met de klant heel belangrijk en dat de jury dit nu zo speciaal noemt vind ik geweldig!’ De VOFP feliciteert Greet Vernooij met het behalen van deze titel. 

Greet Vernooij zevende financieel planner van het jaar