VOFP lid Financieel Planner van het jaar 2018

VOFP lid Financieel Planner van het jaar 2018

Financieel planner 2018

Financieel Planner 2018, de prijs voor de beste financieel planner van de FFP, is gewonnen door VOFP lid Hanneke Wolff-Rierink. Zij werd verkozen tijdens het FFP congres van 5 oktober 2018. Op dit congres in Nieuwegein waren ruim duizend planners afgekomen.

De eigenaar van Fiorino Financial Planning uit Vreeland liet Wouter Esseboom (Esseboom Advies, Oosterhout) en Martijn Gremmen (Crop, Ede) achter zich. Wolff runt al 15 jaar haar eigen kantoor Fiorino Financial Planning. Ze is bovendien financieel manager voor mkb-bedrijven. Vorig jaar was Berry van Zuidam, vennoot bij Raasveld Bennis Financieel Planners en Raasveld Bennis Scheidingsmediators uit Monster, financieel planner van het jaar.

Verkiezing financieel planner van 2018

De verkiezing bestond uit een aantal fasen: deze bestond als eerste uit een online toets. De 10 beste adviseurs zijn vervolgens uitgenodigd voor een gesprek over een korte klantsituatie. Hierna volgde een selectie. De overgebleven drie financieel planners werden tijdens een hele dag flink aan de tand gevoeld over een uitgebreide klantsituatie. Een vakjury oordeelde over dit advies. De leden van de FFP brachten ook hun stem uit over wie de beste kandidaat was.

Gesprekstechniek en diepgaande kennis

De jury roemde de gesprekstechnieken van fiscaal jurist Wolff. “Hanneke blonk uit in haar gesprekstechnieken. Zij weet een perfecte omgeving te creëren waarin ze de wensen en doelstellingen van de klant op een natuurlijke en prettige wijze aan de oppervlakte weet te krijgen. Daarnaast heeft zij in de kennisronde aangetoond over een brede en diepgaande kennis te beschikken.”

De jury beoordeelde op onder andere de integrale kennis van alle relevante financiële vakgebieden en klantgerichte vaardigheden. Ook woog mee het vermogen om complexe financiële zaken helder en voor de klant begrijpelijk mondeling en schriftelijk te communiceren.

De VOFP is verheugd dat weer een VOFP lid verkozen is tot Financieel Planner van het jaar. In navolging van eerdere onafhankelijk financiële planners en VOFP-leden Iris Brik (2005), Greet Vernooij (2013) en (Gaston Hendriks(2016).

Financieel planner 2018