Wat kan ik het beste met mijn spaargeld doen gezien de lage rente?

Wat kan ik het beste met mijn spaargeld doen gezien de lage rente?

Wekelijkse rubriek van de VOFP in de GeldGids. Deze week behandelt Anita Straatman een vraag.

Binnenkort loopt mijn deposito af bij de bank. Het gaat om een bedrag van € 55.000. Kunt u me aanraden wat ik nu het beste kan doen? De rente is zo laag, dat ik meer belasting moet betalen dan ik aan rente krijg over mijn spaargeld. Mijn man is een paar jaar geleden overleden, mijn hypotheek is afgelost en ik heb nog geld bij een andere bank staan.
 
Een eenduidig advies is niet te geven. Een en ander is afhankelijk van uw financiële kennis en het risico dat u wilt lopen met uw geld. Heeft u uw vermogen nodig voor inkomensaanvulling op korte of langere termijn? Welk doel heeft u met uw vermogen? U kunt uw vermogen verdelen in een buffer voor de korte termijn voor onverwachte uitgaven en voor de lange termijn voor verbouwingen of aanpassingen in uw huis. Het restant kan voor lange tijd vastgezet worden om hogere rente te behalen. Het is natuurlijk goed om de rente van verschillende instellingen te vergelijken, maar kijk ook naar de condities. Voor geld dat op korte termijn nodig is, is sparen  de enige optie. Voor de lange termijn kunt u ook aan beleggen denken, maar dan moet het risico echt bij u passen.