Zo vindt u een goede financieel adviseur

De Consumentenbond geeft in een artikel  in het Financieele Dagblad van 8 november dit jaar de tip om een goede financieel adviseur te zoeken op de website van de VOFP. Dat is een mooi compliment voor de leden van deze vereniging, die al ruim 20 jaar onderscheidend bezig zijn in de financiële advieswereld.

Bij ingewikkelde geldzaken heeft u een deskundig adviseur nodig. De Consumentenbond geeft de volgende tips om een deskundig adviseur te vinden:

  • Bepaal waarvoor je precies advies nodig hebt. Omdat een financiële vraag vaak samenhangt met meerdere financiële aspecten, is het goed om een adviseur te zoeken die alles in de gaten kan houden en u daarover adviseert. Voorbeeld Als u overweegt eerder te stoppen met werken, dan is niet alleen de hoogte van uw pensioen en vermogen van belang, maar ook wat de financiële gevolgen zijn als u overlijdt. Dit hangt weer af van of u alleen bent of samenwoont, dan wel getrouwd bent.
  • Let op het keurmerk, zoals CFP (Certified Financial Planner) uitgegeven door de beroepsvereniging. Alle leden van de VOFP zijn CFP’er en houden zich aan de gedragscode en permanente opleidingseisen, zodat zij deskundig zijn en blijven.
  • Kies bij een complexe vraag voor iemand met een specialisatie
  • Kies voor iemand die u vertrouwt, een kennismakingsgesprek helpt daarbij.
    Zo kom je te weten hoeveel ervaring de adviseur heeft en wat globaal mogelijkheden zijn voor uw vraag. Daarnaast worden de kosten van het advies besproken. Informeer ook bij bekenden met welke adviseur ze goede ervaring hebben.
  • Zorg ervoor dat u informatie zo compleet mogelijk aanlevert en vraag ook wat u zelf nog kunt doen. Dat beperkt de kosten en zorgt ervoor dat u grip houdt waar dat mogelijk is. Een deskundig adviseur kookt niet alles voor, maar zet u aan tot nadenken.Bij een VOFP’er staat uw belang voorop. Dat betekent dat er altijd maatwerkadvies verstrekt wordt. Wij verkopen geen financiële producten, maar weten wel veel van de fiscale en juridische kant van financiële producten en of bepaalde producten toegevoegde waarde voor u hebben. We hebben geen banden met financiële instellingen (banken, verzekeraars). U betaalt alleen ons voor het advies. De deskundigheid van de leden is groot omdat we makkelijk bij elkaar te rade kunnen gaan. Door kennis, ervaring en werkwijze te delen houden we elkaar scherp. Daardoor krijgt de klant het beste advies.

 

Onze tip bij het zoeken naar een deskundig financieel adviseur is dan ook: vraag in welk netwerk de adviseur werkt. Graag staan wij voor u klaar. Wilt u weten wat een VOFP’er voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op!

Zoek een adviseur