Werkloos, en nu?

Er zijn verschillende redenen waardoor u zonder werk kunt komen te zitten. Soms ziet u het ontslag aankomen, bijvoorbeeld als uw werkgever gaat reorganiseren of failliet gaat. Maar het kan ook als een donderslag bij heldere hemel komen. U kunt werkloos worden omdat uw werkgever besluit om uw afdeling op te heffen. Of omdat u in een conflict verzeild raakt. Als u wordt ontslagen, kunnen de financiële gevolgen groot zijn. U krijgt geen salaris meer en u bouwt geen pensioen meer op. Bovendien moet u de markt verkennen om te zien of andere werkgevers behoefte hebben aan uw kennis en vaardigheden. En zo ja, gaat u nog wel evenveel verdienen als voorheen?

Ontslagvergoeding

Heeft u als u werkloos wordt voldoende financiële reserves om rustig naar een nieuwe functie uit te kijken? Of moet u direct uw huis verkopen? Op welke ontslagvergoeding kunt u aanspraak maken? En hoe zet u dat geld optimaal in? Heeft u recht op een WW-uitkering en zo ja, voor hoe lang? Wellicht is dit voor u het moment om zich om te scholen. Om een eigen bedrijf op te richten. Of om die lange gekoesterde sabbatical op te nemen.

Als onafhankelijk financieel planner van de VOFP geven wij u inzicht in uw financiële situatie na een ontslag. Wij beoordelen of uw voorgenomen plannen financieel haalbaar zijn. Het kan zijn dat u na ons advies besluit om een bepaalde volgende stap wel of juist niet te nemen. Ook dat laatste is een keuze, maar dan wel een op de juiste gronden. Zo houdt u grip op uw financiën.