Werkloos, en nu?

Er zijn verschillende redenen waardoor u werkloos kan raken. Soms ziet u het ontslag aankomen, bijvoorbeeld als uw werkgever gaat reorganiseren of failliet gaat.

Maar het kan ook als een donderslag bij heldere hemel komen. U kunt werkloos worden omdat uw werkgever besluit om uw afdeling op te heffen. Of omdat u in een conflict verzeild raakt. Als u wordt ontslagen, kunnen de financiële gevolgen groot zijn.

Werkloos en pensioen

U krijgt geen salaris meer en u bouwt geen pensioen meer op. Bovendien moet u de markt verkennen om te zien of andere werkgevers behoefte hebben aan uw kennis en vaardigheden. En zo ja, gaat u nog wel evenveel verdienen als voorheen?

Wellicht is dit voor u het moment om u om te scholen, of om een eigen bedrijf op te richten. Als ondernemer bent u eigen baas. Dat heeft als voordeel dat u vrijheid heeft. Daar staat tegenover dat u ondernemersrisico’s loopt die u voorheen niet of in mindere mate liep. Wat gebeurt er als u ziek wordt? En moet u een pensioenvoorziening opbouwen?

 

Ontslagvergoeding

Heeft u als u werkloos wordt voldoende financiële reserves om rustig naar een nieuwe functie uit te kijken? Of moet u direct uw huis verkopen? Op welke ontslagvergoeding kunt u aanspraak maken? En hoe zet u dat geld optimaal in? Heeft u recht op een WW-uitkering en zo ja, voor hoe lang?

 

Werkloos en financiële planning

Als onafhankelijk financieel planner van de VOFP geven wij u inzicht in uw financiële situatie na een ontslag. Wij beoordelen of uw voorgenomen plannen financieel haalbaar zijn. Het kan zijn dat u na ons advies besluit om een bepaalde volgende stap wel of juist niet te nemen. Ook dat laatste is een keuze, maar dan wel een op de juiste gronden. Zo houdt u grip op uw financiën.

Kijk welke financiele adviseurs u hierbij kunnen helpen

Een greep uit onze specialisten in dit vakgebied

Bernadette Kortmann
Jolanthe van den Berg
Diana Dutilh
Angelika Arntz
Ramón Wernsen
Anita Straatman
Annemarie van Amelrooij